Каква е готовността на община Пловдив  за организацията на трафика

...
Каква е готовността на община Пловдив  за организацията на трафика
Коментари Харесай

Предупредиха за хаос заради пробива до Водната палата

Каква е готовността на община Пловдив  за организацията на трафика в града по време  на идното строителство на пробива до Водната палата – това запитване насочва към кмета общинският консултант Владимир Темелков от името на групата на " Съюз за Пловдив “.

" Проблемите с трафика в Пловдив са доста съществени, придвижването става с всеки ден все по-натоварено, изключително на главните артерии в необятния център, а със затварянето на основното кръстовище до Панаирния мост за цяла година ще се наложат доста съществени промени на целия превоз, в това число и на градските рейсове. За да не нараства напрежението, подготовката за пренасочването на трафика  от кръстовището  на бул. " Цар Борис III Обединител “ с бул. " Марица юг " по други булеварди би трябвало да стартира по-рано, като доста деликатно и обширно се уточни всеки подробност “, смята Владимир Темелков.

Според съветниците от " Съюз за Пловдив “ подготовката в тази комплицирана обстановка включва доста по-оперативно и гъвкаво ръководство на трафика, наряди на полицейски патрули, които да контролират придвижването, пренастройване на светофарите и своевременното известяван на жители за обходните направления и графика на строително – монтажните работи.

Особено значимо е по какъв начин ще бъдат пренастроени светофарите на кръстовището на Чифте баня – бул. " Шести септември “ и " Цар Борис III Обединител “, както и на последващи невралгични кръстовища.

Съветниците предизвестяват, че в случай че тези условия не се изпълнят навреме, в града ще се стигне до огромен транспортен безпорядък.

В питането до кмета Владимир Темелков слага още няколко значими въпроса, свързани с професионалната подготовка на фрагментите и активността на общинското дружество " Организация и надзор на превоза “.  Той желае от кмета информация какъв е щатният личен състав и по-конкретно в частта за ръководство на трафика, каква функционалност извършват чиновниците, какво е тяхното  работно време и хонорари, има ли отчет за осъществена работа в последните 6 или 12 месеца?

" Възниква още един въпрос – дали електронната система за ръководство на трафика, въведена  преди повече от шест години по транспортен план, е в положение да контролира трафика според от натоварването. До този миг участниците в придвижването не са почувствали осезаема  изгода от вложените милиони в тази облага “, напомня  Владимир Темелков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР